dub

return to

recreation projects

2011 / Edmonton Park Pavilions National Design Competition / Winning Proposal

Mill Woods Sport Park Pavilion

The Mill Woods Sport Park Pavilion is located in the Mill Woods Sport Park and serves adjacent playing fields.  The program includes team change rooms, officials change rooms, public washrooms, a concession area, and sports equipment storage. The facility provides an inclusive, inviting and flexible amenity that meets the expanding needs of the park and acts as a community focal point for the area.

The pavilion is designed as a simple horizontal object within the prairie landscape. A roof overhang and metal sunshade filters the amount of direct sunlight entering the public area through the south-facing windows. Large expanses of floor-to-ceiling windows in the public area encourage a safe environment through transparency. The light finishes of the interior contrasts the dark grey exterior, complementing the simple graphic silhouette of the building. Highly-durable finishes were selected such as exterior brick cladding, concrete block interior walls, and exposed concrete floors.

awards

Copyright © 2013 Dub Architects Ltd.

All rights reserved. Designed by

Vanguard Works

dub

architects

ltd.

#401

10229-105 Street

Edmonton

Alberta  T5J 1E3

Canada

Phone +1 780 428 7888

Fax +1 780 425 2212

 

office@dubarchitects.ca